A tanulás öröm, a tudás érték.

Szivacsagy

7 + 1 mondat a sikeres fejlődéshez

Alaptételek a önfejlesztéshez

2021. szeptember 29. - Szivacsagy

Az elmúlt években rengeteg TED videót néztem meg, cikkeket olvastam önfejlődésről, személyiségünk fejlesztéséről, arról, hogy hogyan érjük el a céljainkat. Rájöttem, amit többen is elmondtak már, hogy a siker nem szerencse, hanem választás kérdése. Minden nap választhatunk, hogy melyik úton megyünk tovább.

A döntésekhez továbbadom az általam legfontosabbnak tartott gondolatokat, használjátok őket.

 

1. Kérdezd meg magadtól: Olyan életet élsz, amilyet szeretnél, amilyet a képességeid szerint elérhetsz?

Pedagógus vagyok, alapból hiszem, hogy minden embernek megvan a képessége csodálatos dolgok létrehozásához. Álmodozunk róluk, amikor ezek valós célok is lehetnek, de ezt ki se merjük mondani. Pedig érdemes kilépni a mókuskerékből, és elindulni egy új úton.

 

dreaming2.jpg

 

2. Az vagy, amit elgondolsz magadról!

Te egy csoda vagy, mint bármelyikünk. Elméd, tested képességei határtalanok. Ha például azt gondolod magadról, hogy te nem tudnád elindítani a vállalkozást, amiről régóta álmodsz, akkor az egész lényed ez irányba fog haladni. Ha a gondolataidat megváltoztatod, és a siker felé irányítod, a személyiséged is új pályára áll.

  

3. Legyen célod!

Merre menjek, melyik utat válasszam? Hozd meg a döntésed, kötelezd el magad valamelyik álmod mellett, és csak afelé haladj! 

vallalkozo.jpeg

 

4. Készíts tervet a céljaid eléréséhez!

Nem lesz könnyű, de ha van elképzelésed, hogy mi vár rád, milyen feladatokat kell nap mint nap megtenned, akkor átláthatod az utadat. Ha lesznek meglepetések, nem fognak kibillenteni, mert tudod, hogy egy megtervezett folyamatban vagy benne. 

plan.jpeg

 

5. Rendszeresen, minden nap tegyél a sikeredért.

A terved megmutatja a feladataidat. Már csak el kell végezni őket. Tudd, hogy annyit eredményt tudsz kivenni, amennyi munkát bele is teszel. 

run.jpg

 

6. Élezd meg a fűrészt!

Eszközökkel dolgozol. Ezek közül a legfontosabb TE vagy. Vigyázz magadra, hozd magad jó formába. Meglátod milyen egyszerű lesz minden, ha TE magad is rendben vagy!

lanc.jpg

 

7. Éld bele magad az eredménybe!

A célod már megvan, teszed is a dolgodat. A motivációd fenntartásához, a fejlődésedhez ez egy nagyszerű út. Az egész lényedet átalakítja a kívánt irányba!

 

+1. Csináld! 

A különbség a sikeres és az átlagos ember között az, hogy az egyik tesz a céljaiért. Bármi is van körülötted, bárhogy is alakul az életed, tedd meg  a magad részét. Látni fogod, ahogy jönnek az eredmények, hogy jó úton haladsz, ez megtámogatja a személyiségedet, a gondolataid is egyre többet fognak a céljaidon járni.

Új ötletek merülnek fel, igyekszel majd egyre több időt a projekteddel tölteni, egy idő után azt veszed észre, hogy már benne élsz, társak csatlakoznak hozzád, fut a szekér.

csinald.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szivacsagy.blog.hu/api/trackback/id/tr616662636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása